twtjogging Forum

Running Work Life Balance?

append delete twtjogging

Hello runners,

Bagi yang dah bekerja, berkeluarga dan ada anak ?? Macam mana korang atur life untuk training run dan race ???

Kalau tengok di twitter, ada jugak orang yang berjaya selitkan larian dalam rutin harian diorang. Siap, ada yang berjaya buat PB dalam larian half-marathon dan Marathon.

Macam mana korang buat? Mungkin pengalaman korang boleh guide pelari-pelari yg lain.

Reply RSS

Replies

append delete #1. suidzuansu

Kalau aku selalunya akan busy bile dah FM block and schedule akan fix, and agak ketat utk seberang perubahan. Plus kalau holiday pun masih berlari haha

Monday - lunch time
Tuesday - early morning
Wednesday - strength training
Thursday - lunch time
Friday - early morning
Saturday - early morning
Sunday - early morning

append delete #2. syahrilabdullah

Aku kerja as a Project Engineer. So akan banyak travel, balik lewat since ada extra work. Itu belum kira waktu hectic. Memang kelaut lah training.

Also, plus kalau kerja balik awal (normal office hour). Aku akan buat part time Grab driver.

For me, waktu paling terbaik untuk training is sebelum subuh. Since waktu tu tak terikat dengan sesiapa, cuma kita & alam & tuhan sahaja.

Downside is waktu rehat akan sedikit berkurang, so kena pandai curi2 masa utk rehat. Contoh waktu lunch.

Reply

captcha

(Leave this as-is, it’s a trap!)

There is no need to “register”, just enter the same name + password of your choice every time.

Your friendly neighbourhood moderators: twtjogging