twtjogging Forum

Perkongsian running tips twitter kacau market Personal Trainer?

append delete twtjogging

Sekarang, teknologi di hujung jari, jadi ramai pelari pilih baca tweet jurulatih larian dan tonton Youtube channel dan forum.

Korang rasa perkongsian tweet ilmiah seperti @k_munir84 , @higdonmarathon dan yang lain-lain akan kacau market certified Personal coaching tak?

Boleh komen pendapat secara peribadi korang dibawah?

Reply RSS

Replies

append delete #1. Nabeel

Bagi saya tak perlu ada rasa takut bagi certified personal trainer. Setiap orang ada goals yang tersendiri. Macam saya nak run for fun and target PB untuk diri sendiri, jadi tak perlu personal trainer untuk tu. Bagi yang nak kejar podium mungkin perlu ada personal trainer untuk persiapan tournament.

Bagi PT mungkin boleh lebih creative dan aggressive di socmed untuk tarik minat bakat muda untuk menceburi sukan larian.

append delete #2. Pelari buncit

Jawapan pendek:
Sharing online hanya untuk pengetahuan umum manakala personal coaching untuk pengetahuan khusus. Contoh ajar untuk lari ikut heart rate zone dan pace untuk pengkongsian umum tetapi untuk level yang lebih khusus coach kena tengok performance dan condition tubuh pelari tu untuk rangka rancangan latihan yang betul betul sesuai.

append delete #3. sanoslayer

PT/PC tak perlu takut. Market tak terganggu sebab orang yang cari PT/PC memang org yg dah ready utk committed dgn training or ada extra $$$ utk jimat masa.

Tips yang di kongsikan di media sosial lebih kepada pengalaman individu2 dan maybe diet/training dia jadi untuk dia, tapi tak utk reader. Reader kena put effort utk try and error semua tips yg ada in order utk jumpa diet/training yang fit dgn diri dia.

Dgn PT/PC, dorg boleh guide and monitor trainee dia closely utk tgk diet/training yg sesuai dgn aktiviti/keadaan bdn/kesihatan individu.

So, conclusion, jgn risau PT/PC sekalian, there will be always people willing to go for you guys to get ‘fast’ result and ‘less’ effort instead of doing ‘try and error’ every single time.

Reply

captcha

(Leave this as-is, it’s a trap!)

There is no need to “register”, just enter the same name + password of your choice every time.

Your friendly neighbourhood moderators: twtjogging